DJ Derek D / Kondo Beach

 
 
 
Dirk van Hofstade
Brussel, Belgium, 1964

Facebook: /deejay.derek.d
Twitter: @DJ_DEREK

The show airs on:
Every Sunday from
8PM - 10PM CET
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Bookings: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


 

Information:

Dirk Van Hofstade, is gebouwd in 1964 in het mooie Brussel.

Begin jaren tachtig raakte hij besmet met het radiovirus toen hij kennis maakte met wat dj’s van Radio Contact.

Elk weekend was hij in de Contact studio’s te vinden om de technische aspecten van radio maken onder de knie te krijgen. Toen hij dat wel een beetje door had, was het logisch dat hij ambitie had om radiopresentator te worden.

Dirk ging voor verschillende lokale omroepen in en rond het Brusselse om een eigen programma te presenteren. Naast het radio maken had Dirk ook nog tijd om Drive in shows te organiseren voor o.a. Radio Wayez en Radio Modern in Asse.

In 1984 verkast Dirk naar Duitsland waar hij zijn militaire dienst moest uitoefenen. Het land verdedigen was niet z’n enigste missie. Uitgaan was er ook een en daardoor maakte hij kennis met een paar club uitbaters. Op een geven moment was de resident dj van Dirk z’n vaste club niet komen opdagen en werd Dirk gevraagd wat platen te draaien. Dat liet hij zich geen 2e keer vragen. Dirk springt op de kar en dat was het begin van z’n carrière als club dj!

Dirk komt in 1999 terug naar België maar moet door omstandigheden het mixen in de clubs laten voor wat het is.

Toen werd het lange tijd stil op muzikaal vlak....Maar de radiomicrobe raak je nooit kwijt! En in 2007 kriebelt het terug en Dirk gaat z’n eigen thuisstudio bouwen. Ook wil hij weer radioprogramma’s maken. Dat is het begin van The Ultimate Dance Experience, het radioprogramma dat 5 jaar lang wekelijks wereldwijd op verschillende internetradio’s en via FM in Nederland (regio Amsterdam) te horen was.

Helaas was Dirk het presenteren wel een beetje verleerd (wat later goed zou komen). Door z’n ervaring in de clubs ging Dirk weer mixen maar dan enkel op de radio. Deze mixsessies werden door het radiopubliek zo goed ontvangen, dat het een wekelijks spektakel werd. Zo is de House Sensation mix geboren. De House Sensation mix wordt inmiddels wereldwijd in meer dan 40 landen uitgezonden onder zijn alias Dj Derek.
Dirk is als Dj Derek ondertussen in de house scene een gekend persoon bij internationale dj’s en heeft nauwe contacten met diverse toonaangevende Dj's

Begin 2011 wordt Dirk ook lid van het bekende Rotationz team (www.rotationz.be)

In datzelfde jaar ontdekt Dirk Contact-Dance en komt op het lumineus idee om het al meer dan 20 jaar bestaand Nederlandse dance programma, Muzic Power, naar Contact-Dance te halen. Sinds 2013 presenteert hij "Kondo Beach" op Contact-Dance, een uniek radioprogramma die het gevoel van Ibiza door je radio stuurt.

Latest Tracklists: